Lezingen, lessen en workshops

Ik kom graag op scholen of elders vertellen over mijn boeken én over wat verhalen eigenlijk zijn: waarom houden mensen zo van verhalen? Hoe zitten ze in elkaar? Zijn er inderdaad over de hele wereld maar een paar basisverhalen? Als dat zo is, waarom blijven we dan steeds nieuwe verhalen verzinnen? Wat zijn de verschillen tussen verhalend en logisch/rationeel denken?

Ook denk ik graag na over het schrijven zelf: wat is een plot, hoe kom je op je personages, hoe werken dialogen, hoe leer je zo beeldend mogelijk schrijven, waar begin je, welke stem of stijl kies je en waarom… En zo zijn er nog honderden andere vragen mogelijk rondom het creatieve schrijfproces. Ik vind het leuk om hierover met anderen van gedachten te wisselen en er les over te geven.

Ik gaf lessen Jeugdliteratuur bij de HBO-opleiding Creative Writing van ArtEZ in Arnhem, ik geef de cursus Kinderboeken Schrijven bij Script+ in Amsterdam, en ben al zeven jaar medeorganisator en presentator van de jaarlijkse Middag van het Kinderboek in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

Voor de website van uitgeverij Zwijsen schreef ik onlangs het artikel ‘Van lezen word je slimmer’. Klik hier om te lezen.

Onlangs werd ik geïnterviewd door het tijdschrift Lezen. Je vindt het interview op pagina 20. Klik hier om het tijdschrift te lezen.

Bel me, mail me, of: